Na delovnem mestu bi moralo vladati ravnovesje med mladimi in starejšimi zaposlenimi. Mladi so tisti vrelec energije, ki poskrbi za dodaten zagon v podjetju, starejši pa lahko s svojimi bogatimi izkušnjami vso to energijo brzdajo in jo pretvorijo v nekaj koristnega. Vendar pa se starejših delavcev prepogosto drži nezaslužena stigma, da so svoje delo opravili, da jih je povozil čas in da nimajo več kaj za pokazati. Da morajo prepustiti svoje mesto mlajšemu, ki se na konkurenčnem delovnem trgu bori za preživetje.

Kaj je SeniorDela?

SeniorDela je platforma, ki se zavzema za boljše sodelovanje med podjetji in starejšimi posamezniki, ki so pripravljeni deliti svoje znanje. Njihova naloga je ponuditi pomoč pri krepitvi obstoječih oddelkov in ekip z zanesljivimi starejšimi delavci, bodisi kot začasno ali občasno delo. Želijo dvigniti tudi vpliv mentorstva na delovnem trgu in spodbuditi mlade k usvajanju novega znanja. V njihovo bazo je vpisanih več kot 2.000 starejših iskalcev občasnega ali začasnega dela, platforma pa istočasno omogoča dostop do več kot 10.000 potencialnih starejših delavcev.

S partnerstvom z DIHS želijo preseči ustaljene delovne okvirje. Mlade in njihovo drznost želijo povezati z izkušnjami starejših delavcev in tako spremeniti status quo na delovnem tržišču. Podjetja in vodje želijo osvestiti o pomenu medgeneracijskega sodelovanja ter kakšne prednosti omogoča združitev mladih in starih.

Celoten članek lahko preberete tukaj.

Digitalizacija Prejšnji prispevek

Ste izkoristili digitalne vavčerje za začetek digitalizacije poslovanja?

Futuristic computer graphic glowing human face generative ai Naslednji prispevek

Sprejet politični dogovor o uredbi o umetni inteligenci