Forum je v središče postavil digitalizacijo v gospodarstvu, z njim pa se je začel tudi teden odprtih vrat, na katerem so v Rudolfovem ves teden gostili številne obiskovalce, ki so se seznanili z njegovim delovanjem in priložnostmi za sodelovanje. Forum je pokazal velike priložnosti za sodelovanje znanosti in gospodarstva, v okviru foruma pa so tudi uradno odprli laboratorij za razširjeno resničnost, ki je zavodov drugi raziskovalni laboratorij.

Rudolfovo je, kot so izpostavili številni govorci, pomembno stičišče znanja, in je že v prvem letu dokazalo, da je bila potreba po ustanovi, katere poslanstvo bo tesneje povezati nosilce razvoja gospodarsko vodilne regije v Sloveniji, upravičena.

Osrednji namen Rudolfovega, ki se je že vzpostavilo kot najpomembnejše znanstveno središče na Dolenjskem, je poleg znanstveno-raziskovalnega dela prav sodelovanje s podjetji in mladimi. Nastanek ustanove, ki bi povezala nosilce razvoja gospodarsko vodilne regije v Sloveniji, je spodbudil niz projektov, v katere so vključena podjetja in ustanove iz vse Slovenije.

Več podrobnosti na spletni strani rud.si.




1680113031710 Prejšnji prispevek

Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi

Enisa logo png Naslednji prispevek

Orodje za oceno zrelosti kibernetske varnosti za MSP-je