Izmed 135 zagonskih podjetij (startupov) iz 18-ih držav je bil razglašen najboljši Podim startup. V finalu se je za laskavi naziv potegovalo 5 podjetij (Qubinets in CircuitMess s Hrvaške, Midnightdeal iz Avstrije ter Hedepy in Behavio s Češke), najbolj pa je žirijo prepričalo češko zagonsko podjetje Hedepy.

Hedepy je ena najhitreje rastočih platform za dobro počutje oziroma duševno zdravje. Gre za spletno platformo, ki deluje na 11-ih trgih (na štirih od njih so že največji igralec na trgu). Zahvaljujoč temu lahko v petih minutah zagotovijo terapevtsko in psihološko pomoč kjerkoli v 11-ih evropskih državah.

Tekmovanje predstavlja odlično priložnost za zagonska in hitro rastoča podjetja, saj jim pomaga do večje prepoznavnosti ter zbudi pozornost investitorjev in drugih potencialnih poslovnih partnerjev. Mnogim zagonskim podjetjem je v preteklih letih prav sodelovanje na Podim Pitching Competition omogočilo hitrejšo pot do investicije in nova partnerstva.

Več lahko preberete na portalu GOV.SI, vir besedila in slikovnega gradiva je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Prvo urjenje na balkanu Prejšnji prispevek

Prvo urjenje s področja kibernetske varnosti v Centru za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu v Podgorici

Her Cyber Tracks2 Naslednji prispevek

Sodelovanje Slovenije z ITU pri krepitvi kibernetske varnosti na Zahodnem Balkanu