Dr. Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je v nagovoru dejal, da bo »Približno 3, 2 milijarde evrov glavni vir naložb v tem desetletju na številnih področjih, kot so inovativnost in konkurenčnost, socialna vključenost, digitalna transformacija gospodarstva ter izpolnjevanje ciljev na področju podnebja in biotske raznovrstnosti.«

Po njegovih besedah je pomembno zavedanje o pomenu evropskih kohezijskih sredstev za večjo blaginjo prebivalcev Slovenije in celotne Evropske unije, zato je na vseh tudi »odgovornost, da bomo z vključujočim pristopom, tesnim sodelovanjem vseh ravni in konstruktivnim dialogom program evropske kohezijske politike tudi uspešno izvajali,« je še poudaril minister Jevšek.

Ob tej priložnosti je Slovenijo z delegacijo Evropske komisije obiskala Direktorica generalnega direktorata za regionalno politiko Sofia Alves, ki je ministru Jevšku izročila kopijo potrjenega Programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027. Spomnila je, da dobrih 3,2 milijarde evrov, kot jih lahko koristi Slovenija, pomeni »več kot 1.500 evrov investicijskih sredstev na prebivalca Slovenije, kar mora prispevati k uravnoteženemu regionalnemu razvoju Slovenije«.

»Čeprav doživljamo krizne čase, imamo enkratno priložnost, da izpolnimo svoje skupne cilje. Imamo izjemno raven evropskih naložb in podpore. Skupaj lahko ustvarimo pametnejšo in bolj konkurenčno Slovenijo – zeleno in digitalno ter bolj povezano, pravično in vključujočo Slovenijo,« je še dejala Alves.

Vavčerji pgn Prejšnji prispevek

Poziv uporabnikom digitalnih vavčerjev k izpolnitvi evalvacijskega vprašalnika

Construction msp Naslednji prispevek

Usposabljanja za digitalizacijo gradbenih MSP-jev