ESSA ponuja učne instrumente za usposabljanje, izpopolnjevanje in preusposabljanje posameznikov na visoko zahtevnih delovnih mestih na področju programske opreme po vsej Evropi.

Evropa potrebuje uveljavljeno strategijo za usposabljanje, preusposabljanje in izpopolnjevanje delavcev, da bi zadovoljila prihodnje potrebe sodobne družbe. Danes ta potreba ni nikjer bolj očitna kot na področju razvoja, dobave in delovanja programske opreme – hitro rastočega sektorja, v katerem morajo zainteresirane strani v industriji, ponudniki izobraževanja in usposabljanja ter strokovnjaki slediti nastajajočim tehnologijam in novim trendom.

Projekt European Software Skills Alliance (ESSA) bo obravnaval ta izziv in pripravil trajnostno strategijo za odpravo vrzeli v znanju in spretnostih ter zadovoljitev potreb po strokovnem povpraševanju po storitvah s področja programske opreme.

V ta namen projekt ESSA prejema sredstva iz programa Erasmus+, v njem pa sodeluje 26 ambicioznih partnerjev iz industrije in akademskih krogov.

Več o ESSA: https://www.softwareskills.eu/.

Go Digital 2022 Dan2 16 9 1900px za dogodek Prejšnji prispevek

Konferenca GoDigital – 2. dan: Koraki do dvojnega prehoda

Escape najava razstave Naslednji prispevek

Razstava Izhod, Popotovanje v srce digitalnih kultur