Sklad za povezovanje Evrope (Connecting Europe Broadband Fund - CEBF) je v Sloveniji dokončno sklenil dogovor o vlaganju v visoko kakovostno omrežje FTTH ter odprti dostop za stanovanjske, poslovne in javne uprave na podeželskih območjih Slovenije, kjer bo pokrival več kot 240.000 lokacij. To je tretji uspešno zaključen projekt sklada.

Namen sklada je prispevati k doseganju ciljev društva European Gigabit Society. CEBF bo vlagal v manj razvita območja, kjer obstajajo velike možnosti za donosnost in uspešno sodelovanje. Upravičene države za CEBF so države članice EU ter Norveška in Islandija.

Projekt podeželske mreže („RuNe“) je primer takšne naložbene priložnosti. RuNe si prizadeva, da bi državljanom ter malim in srednje velikim podjetjem, ki so ustanovljena na podeželskih območjih Republike Slovenije in hrvaških županij Primorsko-Goranska in Istarska, zagotovila zelo kakovostno povezljivost.

Več informacij: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/european-fund-invests-slovenian-broadband-network-project-boost-ftth-coverage

DIH Novica Placeholder Prejšnji prispevek

Sofinanciranje MSP na področju digitalizacije: Predstavitev »digitalnih« vavčerjev v Mariboru

DIH Novica Placeholder Naslednji prispevek

CyberGEN Akademija kmalu!