Na obisku predsednika vlade in gospodarstvenikov Severne Makedonije govor tudi o digitalni transformaciji in DIH Slovenija.

Ljubljana, 29.5.2019. Včeraj je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) skupaj z Javno agencijo SPIRIT

in Ministrstvom za zunanje zadeve (MZZ) gostila poslovni forum ob obisku predsednika vlade Republike

Severne Makedonije z gospodarsko delegacijo.

V uvodu je predsednik GZS Boštjan Gorjup predstavil uspešne slovenske podjetniške zgodbe kakor tudi dobre prakse na področju digitalizacije in digitalne transformacije ter dodal, da se z Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenija obeta sodelovanje na področju digitalne transformacije.

Poslovnega foruma se je na GZS udeležilo prek 80 gospodarstvenikov. Na njem sta zbrane nagovorila osrednja govorca predsednik vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev ter predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Svoj vidik na gospodarsko sodelovanje med državama je podal tudi predsednik Gospodarske zbornice Makedonije Branko Azeski. Oba sta poudarila nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja in prenosa znanja med državama ter izkoriščanje novih poslovnih priložnosti.

V DIH Slovenija pozdravljamo mednarodno sodelovanje s Severno Makedonijo in nove mednarodne perspektive slovenskega digitalnega inovacijskega stičišča kot primera dobre prakse.

DIH Novica Placeholder Prejšnji prispevek

Konferenca: Industrija prihodnosti

DIH Novica Placeholder Naslednji prispevek

Kakšni bodo poklici prihodnosti - vpliv digitalizacije v gospodarstvu