Na mednarodni dan starejših, 1. oktobra, vabimo na niz delavnic, ki skozi medgeneracijsko sodelovanje pametne naprave in različne aplikacije približujejo starejšim.

S Simbiozo, ki v svojem delovanju stavi na medgeneracijski prenos znanja, starejše vabimo v Digitalno središče Slovenije z naslednjimi delavnicami:

  • Je nov pametni telefon še vedno neznanka? Kako ga zagnati in izklopiti, kako deluje zaslon, občutljiv na dotik, kako klicati, pošiljati kratka sporočila (SMS ali MMS) ali varno brskati po spletu? Pridružite se nam na delavnici Moj pametni telefon za začetnike, v petek, 1. oktobra, ob 9.30.
  • MAGDA je brezplačna aplikacija, ki so jo v Simbiozi razvili v sodelovanju z družbo BTC in na enem mestu starejšim ponuja vse zanje pomembne informacije. Jo že znate uporabljati? Če želite usvojiti ali pa obnoviti znanje uporabe aplikacij in orodji na pametnem telefonu, vas vabimo na delavnico Aplikacije in orodja na pametnem telefonu – MAGDA), v petek, 1. oktobra, ob 11.30.
  • Kako uporabljati Viber? Želite s sorodniki na avdio ali video klic, poslati glasovno sporočilo ali uporabljati nalepke? Za vse našteto je pravi naslov delavnica Aplikacije in orodja na pametnem telefonu – Viber, v petek, 1. oktobra, ob 13.30.
  • Kaj je internet in za kaj se ga uporablja? Spoznajte brskalnike in se jih naučite Brskanje po spletu na pametnem telefonu, v petek, 1. oktobra, ob 13.30.

Pridružite se nam, vse delavnice v Digitalnem središču Slovenije so brezplačne!

Digitalno središče Slovenije – Tehnologija za ljudi, stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka, do konca leta širši javnosti omogoča stik z najnaprednejšimi tehnologijami, izdelki, storitvami in izobraževalnimi programi s področja novih tehnologij. S tem želimo med drugim okrepiti digitalne kompetence družbe kot celote.

Digitalno središče Slovenije je čisto blizu vas! Umeščeno je v inovativni ekosistem ljubljanskega BTC Cityja, je dostopno, obkrožajo ga brezplačna parkirna mesta. Lokacijo najdete TUKAJ.

Se vidimo!

Partnerji projekta: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javna agencija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in družba BTC.

DSS B Cweek organizatorji Foto Studio Bomba 1 Prejšnji prispevek

Evropski teden veriženja blokov v Digitalnem središču Slovenije o prispevku novih tehnologij k zelenemu in digitalnemu prehodu

01 DSS B Cweek Foto Studio Bomba 1536x1024 Naslednji prispevek

Slovenija bo z NFT žetoni kot prva država na svetu promovirala turizem in gospodarstvo