Družba BTC je pobudnik in pokrovitelj izobraževalnega programa BTC Campus, katerega namen je, da mladi brezposelni, prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje RS, pridobijo znanja in usmeritve, da lažje prepoznajo priložnosti pri iskanju zaposlitve ali pa se usmerijo na samostojno podjetniško pot. Družba BTC organizira BTC Campus v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije in Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani. BTC Campusa se letos udeležuje 30 mladih s pridobljeno izobrazbo z najrazličnejših področij, ki so bili izbrani po kriteriju izkazanega interesa za dodatna izobraževanja, mreženje in iskanje zaposlitvenih priložnosti.

Foto: BTC d.d.

Mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, ob začetku letošnjega programa za mlade izpostavlja: »V družbi BTC se zavedamo vrednosti mladih in njihove vloge pri družbenem in gospodarskem razvoju, zato s programom BTC Campus že od leta 2013 nastopamo kot aktivni partner pri spodbujanju zaposlovanja mladih v Sloveniji. Ob tem se zavedamo potreb gospodarstva po novih kompetencah. V družbi BTC želimo mlade opolnomočiti in okrepiti njihovo samozavest, da so po zaključku bolj konkurenčni kandidati za zaposlitev in bolje pripravljeni na poklice prihodnosti. Tudi zato smo jim letos ponudili edinstveno priložnost za stik z najnovejšimi tehnologijami v okviru Digitalnega središča Slovenije.«

Program je zasnovan po metodi Design Thinking, ki so jo razvili na Stanfordski univerzi, in se pogosto uporablja za izobraževanje kreativnosti in inovativnosti. Udeleženci metodo Design Thinking uporabijo na realnih poslovnih izzivih, predavatelji pa vsako leto poskrbijo, da je program aktualen glede na trenutno dogajanje v okolju in da je znanje, ki ga udeleženci pridobijo, takoj uporabno v praksi.

Letošnji program bo potekal pod okriljem Digitalnega središča Slovenije – Tehnologija za ljudi, ki ga je družba BTC skupaj s partnerji MGRT, SPIRIT Slovenia in DIH Slovenija v času predsedovanja Slovenije Svetu EU vzpostavila v BTC Cityju Ljubljana. Udeleženci bodo tako imeli priložnost spoznati najnovejše tehnologije, ki jih v Digitalnem središču Slovenije predstavljajo napredna slovenskega podjetja in njihovo uporabnost v poslovnem ekosistemu. Lahko bodo vzpostavili neposreden stik z razvojno usmerjenimi podjetji ter obiskali številna brezplačna izobraževanja ter delavnice, konkretno v novembru in decembru na temo digitalizacije, industrije 4.0 in robotike. BTC Campus bo sicer tako kot prejšnja leta delno potekal v ABC Hub-u v BTC Cityju Ljubljana, delno pa v Digitalnem središču Slovenije. Udeležence tudi letos pričakuje hekaton, ki se bo odvijal 20. in 21. novembra.

Več podrobnosti o programu BTC Campus je na voljo TUKAJ.

DSS inovativnost start up scale up Foto freepik Prejšnji prispevek

Inovativnost je privlačna; za investitorje, podjetja in države

Zmagovalci Festivala resitev Foto Matjaz Ocko 1 Naslednji prispevek

Pet najbolj inovativnih slovenskih podjetij potuje v Dubaj