Vabimo vas na prvo mednarodno konferenco na temo pametnih skupnosti v regiji Jugovzhodne Evrope 1st Southeast Europe Smart Society Conference, ki bo potekala 20. decembra v hotelu InterContinental v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri.

Namen konference je predstavitev prednosti širokega povezovanja, potrebnih aktivnosti v procesu vzpostavitve pametnega mesta ter dobrih domačih in tujih praks, izpostavljeni pa bodo tudi evropski finančni mehanizmi, ki bodo v bližnji prihodnosti zagotavljali sredstva za vzpostavitev pametnih mest.

Konferenco, ki jo organizira IKT horizontalna mreža ob podpori Združenja za informatiko pri GZS, OASC, je namenjena predvsem vodilnim predstavnikom slovenskih in regionalnih lokalnih skupnosti, občinskim in regionalnim razvojnim agencijam ter vsem partnerjem pri razvoju pametnih mest in skupnosti. Rdeča nit bo pregled evropskih smernic za sistematično uvedbo koncepta pametnega mesta, ki jo nova evropska komisija postavlja za eno od prioritet svojega mandata. Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku. Omogočeno bo simultano

prevajanje.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

DIH Novica Placeholder Prejšnji prispevek

Kako z digitalizacijo prihraniti in optimizirati poslovanje? Kako se lotiti uvedbe nujnih sprememb in kakšne možnosti sofinanciranja so vam v tem trenutku na voljo?

DIH Novica Placeholder Naslednji prispevek

Obvestilo o ocenjevanju za mesec december 2019