10. september 09:00 - 16:00

Slovenska industrija prihodnosti: “Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0”

10. september 2020

09:00 - 16:00

TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije

Kidričeva 25, Celje, 3000 Slovenija

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Krožno gospodarstvo (CE) in četrta industrijska revolucija (Industrija 4.0 ali I4.0) sta nedvomno dve izmed najbolj vplivnih tematik zadnjega desetletja. Postopoma sta tako prva kot druga strategija razvoja vzbudili zanimanje oblikovalcev politik, raziskovalnih organizacij in industrije iz celega sveta. Čeprav ju običajno opisujemo kot dve neodvisni raziskovalni področji, obstaja množica sorodnih tematik, ki predstavljajo komplementarno vsebino akcijskega načrta Evropske unije za prehod v zeleno gospodarstvo.

Pridružite se nam na enodnevnem dogodku “Slovenska industrija prihodnosti: Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0”,

v četrtek, 10. septembra 2020, od 9. do 16. ure v prostorih TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije (Kidričeva 25, SI-3000 Celje)

in se seznanite z najuspešnejšimi primeri industrijskega povezovanja po načelih strategije krožnega gospodarstva in četrte industrijske revolucije.

Simpozij “Prehod na krožno gospodarstvo preko Industrije 4.0” povezuje strokovnjake iz raziskovalnega in industrijskega okolja, ki svoje izkušnje, razvojno in strateško proizvodno usmerjenost združujejo in predstavljajo preko koncepta krožnega gospodarstva in I4.0 tehnologij.

Namen simpozija je poglobiti znanje in zavedanje o vplivu I4.0 na oskrbovalne verige krožnega gospodarstva, in določiti pristope, ki jih lahko preko prihodnje industrijske revolucije implementiramo za podporo krožnosti in trajnosti našega okolja.

Z vašo udeležbo na dogodku bomo imeli možnost sooblikovanja odličnega ustvarjalnega okolja za operativno rabo krožnosti kot strategije dobavnih verig, izmenjavo idej za merjenje napredka prihodnjega industrijskega razvoja in dobro podlago za skupno implementacijo prihodnjega akcijskega načrta Evropske unije.

https://www.tecos.si/index.php...

Digitalizacija izdelkov Prejšnji prispevek

Najhitrejša pot do digitalizacije izdelkov

Avtomatizacija procesov Naslednji prispevek

Spletni seminar: Dobre prakse avtomatizacij Internih procesov