21. september 14:00 - 18:00

Rebooting the Web of Trust

21. september 2022

14:00 - 18:00

Virtualno okolje CONFIVA

Združenje Blockchain Alliance Europe, Netis, Rekono in Blockchain Lab: UM

https://blockchainalliance.si/sl/dogodki/
https://blockchainalliance.si/sl/dogodki/

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Iniciativa »Rebooting the Web of Trust« preko povezovanja z različnimi deležniki na lokalnem in regionalnem nivoju javnost seznanja z novimi tehnologijami, ki so v ospredju digitalizacije javnih storitev in poslovanja.

Že od nekdaj je zaupanje sestavni del poslovnih transakcij – a internet ni bil zasnovan z mislijo na izzive glede zasebnosti in varnosti slednjih. Zato se skladno s povečevanjem izmenjav na spletu (v osebne in poslovne namene, za bančništvo, študij, nakupovanje ipd.), na njem povečujejo tudi priložnosti in grožnje. Da bi lahko izkušnjo na spletu povsem izenačili s fizičnim svetom in zadostili potrebam sodobnih potrošnikov, moramo poiskati nove rešitve, ki večajo zaupanje v digitalne transakcije.

Na slovenskem dogodku »PRE-RWOT« bodo z nami bodo trije uveljavljeni strokovnjaki, ki so dejavni na področju razvoja tehnologije blockchain, digitalne identitete (SSI), epodpisovanja in ostalih rešitev, ki omogočajo e-storitve. Razpravljali bodo o prihodnosti digitalnega gospodarstva; tehnoloških okvirih, ki jih na tem področju snuje Evropska komisija ter tudi o tem, zakaj in kako naj podjetja uvajajo nove infrastrukture za varno e-poslovanje in s tem ohranijo konkurenčnost. Več informacij o RWOT najdete TUKAJ.

V sredo, 21. septembra 2022, se bo ob 14.00 v virtualnem okolju Confiva odvil dogodek PRERWOT, ki bo v središče postavil digitalno identiteto in tehnologijo blockchain.

Dogodek bo gostil izvrstne govorce:

  • dr. Alen Horvat (Netis),
  • Miha Poberaj (Rekono),
  • izr. prof. dr. Muhamed Turkanović (DIH Univerze v Mariboru).


Dogodek, ki ga organizirajo Združenje Blockchain Alliance Europe, Netis, Rekono in Blockchain Lab: UM je brezplačen, vendar je število mest omejeno, ravno tako je potrebna predhodna prijava, ki jo lahko opravite TUKAJ.

Entre Com Prejšnji prispevek

EntreComp for Digital Study Visit

WFVCONF 2022 Naslednji prispevek

World FutureVerse konferenca: Tehnologija veriženja blokov in krožno gospodarstvo (1.dan)