10. oktober 10:30 - 13:00

Posvet o vlogi in pomenu spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet

10. oktober 2023

10:30 - 13:00

Hiša Evropske Unije

Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

https://dogodki.vlada.si/varen-internet

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Digitalne storitve so postale nepogrešljiv del našega vsakodnevnega življenja, izboljšujejo našo produktivnost in olajšujejo komunikacijo. Kljub mnogim prednostim, ki jih prinaša digitalna preobrazba, se soočamo tudi s številnimi izzivi, kot so nezakonita trgovina, dezinformacije in manipulativni algoritmi. Doslej veljavna zakonodaja iz leta 2000 se je izkazala za neustrezno. Vendar pa naslednje leto prinaša upanje v obliki Akta o digitalnih storitvah, ki bo začel veljati februarja 2024.

Z Aktom o digitalnih storitvah se odpira priložnost za sodelovanje med uradnimi organi, zaupanja vrednimi prijavitelji in uporabniki spletnih posredniških storitev. Na ta način se bomo lahko bolj učinkovito spopadali z nezakonitimi in škodljivimi vsebinami na spletu. Pomembno je poudariti, da gre za procesni zakonodajni akt, ki določa le obveznosti platform in model komunikacije med akterji, ne določa pa same nezakonitosti posameznih vrst vsebin.

Vas zanima, kako bo potekalo sodelovanje spletnih platform z zaupanja vrednimi prijavitelji in ali lahko računamo na družbeno odgovornost spletnih platform pri spopadanju s škodljivimi vsebinami? Ta in druga vprašanja bodo podrobno obravnavana na javnem posvetu Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet, ki bo potekal 10. oktobra 2023, od 10.30 ure.

Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet | GOV.SI

Prijavite se in si zagotovite svoje mesto! Rok je ponedeljek, 9.10. do 9.h.

dogodki.vlada.si/varen-internet

Demistifikacija VR Prejšnji prispevek

Demistifikacija navidezne in obogatene resničnosti v turizmu

Demistifying AI health 10 10 23 Naslednji prispevek

Demistifikacija umetne inteligence v medicini in zdravstvu