15. julij 09:00 - 13:00

Podnebno energetski sveženj "Pripravljeni na 55"

15. julij 2021

09:00 - 13:00

Spletni dogodek

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Kako bo nov zakonodajni sveženj vplival na gospodarstvo in kako naj se gospodarstvo pripravi?

15. julij 2021, od 09.00 do 13.00

ONLINE DOGODEK - spletna platforma ZOOM
Dogodek organiziramo v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

PRIJAVA

Zakonodajni sveženj 'Pripravljeni na 55' bo Evropska komisija predvidoma predlagala 14. julija 2021. Prinaša temeljite spremembe in modernizacijo gospodarstva. Obširen zakonodajni paket bo za Slovenijo med njenim predsedovanjem Svetu EU zelo pomembna tematika. Pomembna bo zlasti obravnava obsežnega svežnja v celoti, čeprav ga sestavlja 12 raznolikih zakonodajnih aktov.

Spletni dogodek bo v kontekstu evropskega zelenega dogovora in zlasti omenjenega novega podnebno energetskega svežnja relevantnim slovenskim deležnikom z različnih področij, ki jih paket zadeva (okolje, energija, gospodarstvo, finance), osvetlil sprejeti zakonodajni predlog še pred obravnavo na Svetu Evropske unije in v Evropskem parlamentu.

Pričakujemo lahko dolgo vrsto ukrepov na različnih področjih: energetska učinkovitost, obnovljivi viri energije, standardi CO2 za vozila, obdavčitev ogljika in trgovanje z ogljikom, zmanjševanje emisij v kmetijstvu, alternativna goriva, itd. Ukrepi bodo zasnovani z namenom doseganja podnebnih ciljev do leta 2030.

Pogovor z različnimi deležniki in njihov odziv na zakonodajni sveženj je bistvenega pomena za Evropsko komisijo. Hkrati bo za uspeh predlaganega svežnja, ki naj bi vodil k podnebno nevtralni Evropi, pomembno v tej zgodnji fazi razširiti zavedanje med ključnimi deležniki, ki jih bodo zakonodajni predlogi najbolj zadevali.

Na spletnem dogodku torej želimo pojasniti zakonodajni sveženj ter nato odpreti odprto razpravo z zainteresiranimi deležniki.

Spletni dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku s simultanim tolmačenjem.

Partner dogodka je Evropska komisija.

8 Spletna Stran Drugi Festival Rešitev Prejšnji prispevek

2. Festival rešitev

10 Spletna Stran Tretji Festival Rešitev Naslednji prispevek

3. Festival rešitev