15. april 09:00 - 13:00

Nepovratna sredstva za razvoj digitaliziranih izdelkov in storitev

Nepovratna sredstva za razvoj digitaliziranih izdelkov in storitev

15.4.2021, od 09:00 do 13:00

Ključ za konkurenčnost na mednarodnih trgih so inovativni digitalizirani izdelki in storitve, zato je nujno partnersko povezovanje domenskih in IKT organizacij, kjer vsak prispeva svoj del kompetenc.

Po besedah predsednice von der Leyen je pred nami Evropsko digitalno desetletje in leto podatkov. EK je že predstavila vizijo, cilje in možnosti za uspešno digitalno preobrazbo Evrope do leta 2030. To je ključnega pomena tudi za prehod na podnebno nevtralno, krožno in odporno gospodarstvo. V večino razvojnih programov in finančnih instrumentov je tako vgrajena pospešena digitalizacija zato je potrebno prilagoditi načrtovanje projektov, digitalizaciji pa je namenjen tudi povsem nov program: Digital Europe Program.

Cilj delavnice je povezovanje članov SRIP za skupen razvoj produktov preko prijav na ustrezne razpise, pri čemer se osredotočamo na uporabo digitalnih rešitev z vseh področij IKT horizontalne mreže v povezavi s tistimi od 9 domenskih SRIPov, kjer bodo udeleženci izkazali največ zanimanja.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena članom SRIP, ki so zainteresirani za partnersko povezovanje z IKT organizacijami pri razvoju digitaliziranih izdelkov in storitev.

Pogoj za udeležbo je pripravljenost za razpravo o idejah za projekte.

Kaj boste na delavnici spoznali?
Priložnosti iz nacionalnega finančnega okvirja in glavnih projektnih priložnosti 2021-2022 za domenska področja in IKT v okviru Horizon Europe ter Digital Europe Programa

Program delavnice

09:00 - 10:00

Predstavitev nacionalnih razpisov in predstavitev REACT programa za naslednja 4 leta
Kristina Kočet Hudrap

10:00 - 11:00

Predstavitev vsebinskih prioritet ter mehanizmov prijave ključnih EU programov za sofinanciranje raziskav in razvoja v letih 2021 – 2022, s poudarkom na Horizon Europe ter Digital Europe Program
Karmen Vidonja Ozvatič

11:00 - 12:00

Predstavitev glavnih projektnih priložnosti 2021-2022 za domenska področja in IKT v okviru Horizon Europe ter Digital Europe Program
Karmen Vidonja Ozvatič

  12.00 - 13:00Diskusija

  Zaključili bomo z vodeno diskusijo z udeleženci delavnice z namenom identifikacije interesa po področjih za sodelovanje za pripravo projektnih predlogov in z namenom vzpodbuditi povezovanje članov za skupen razvoj digitaliziranih inovativnih produktov.  O PREDAVATELJICAH:

  Kristina Kočet Hudrap je ustanoviteljica svetovalnega podjetja Tiko Pro. V Tiko Pro deluje 15 ekspertov za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev, ki za naročnike prijavljajo projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bruslju. Do danes so za več kot 750 naročnikov iz vse Evrope dosegli že več kot 950 odobrenih projektov v vrednosti 130 milijonov evrov. Podjetje Tiko Pro je v letu 2020 po oceni Labs Explorer sodilo med 10 najbolj uspešnih podjetij, specializiranih za svetovanje in podporo pri pridobivanju povratnih ter nepovratnih sredstev iz Evropske unije in pri izvedbi projektov.

  Karmen Vidonja Ozvatič je strokovnjakinja za pripravo in izvedbo EU financiranih projektov. Svoje strokovno znanje je več kot 10 let pridobivala v tujini, kjer je delovala na različnih področjih, povezanih s podjetništvom, razpisnim ter projektnim delom.
  Natančno poznavanje ustroja evropskih mehanizmov dodeljevanja nepovratnih sredstev, ki ga je poglobila v času večletnega delovanja v Bruslju, njenemu delu daje izjemno dodano vrednost.
  Njena strast so razvojno-inovacijski projekti ter uspešno izkoriščanje možnosti in priložnosti za njihovo financiranje.

  Vljudno vabljeni!

  Da boste korak pred EU konkurenco!

  PRIJAVA

  Posnetek zaslona 2021 03 22 195956 Prejšnji prispevek

  Delavnica na temo razvoja Kreativnih industrij v Sloveniji

  OBJAVA Z GOVORCI final logo Naslednji prispevek

  Trenutno stanje in priložnosti za digitalizacijo slovenskega gospodarstva v okviru nove finančne perspektive EU 2021-2027