21. julij 18:00 - 19:30

Neformalno zasedanje ministrov, pristojnih za konkurenčnost (notranji trg in industrija)

21. julij 2021

18:00 - 19:30

Digitalno središče Slovenije

Šmartinska 152, Hala 1

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Osrednja tema neformalnega srečanja ministrov, pristojnih za konkurečnost, bo »Gradimo zeleno, ustvarjalno in pametno prihodnost« s poudarkom na prehodu v krožno gospodarstvo in kreativnih industrijah kot gibalu dodane vrednosti v gospodarstvu.

Razprava bo osredotočena na tekstilno industrijo ter energetsko intenzivne industrije. Zasedanje bo vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Dvodnevni dogodek bo potekal na več lokacijah, sprejem in dobrodošlica gosta bosta v Digitalnem središču Slovenije. Evropskim ministrom, pristojnim za konkurenčnost, se bodo predstavila tudi slovenska podjetja, ki sledijo načelom trajnostne proizvodnje na področju tekstila in energetsko intenzivnih industrij.

Oba sektorja sta namreč zelo pomembna za evropsko konkurenčnost in vsak ima svoje posebnosti ter izzive, česar se bodo ministri dotaknili v okviru razprave na Brdu. Slovenija želi z izmenjavo mnenj prispevati k oblikovanju še boljših ukrepov za konkurenčnost tovrstne industrije Evropske unije in izven.

Dvodnevni dogodek v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU poteka na več lokacijah, del dogodka tudi v Digitalnem središču Slovenije. Več o dogajanju v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU najdete TUKAJ.

Banner dogodek Gravitacija Live Prejšnji prispevek

GRAVITACIJA LIVE!

15 Spletna Stran Upravljanje S Kadri Naslednji prispevek

Svet se spreminja na digitalno, kaj pa upravljanje s kadri?