25. januar 15:00 - 17:00

Kibernetska varnost za evropske in ameriške MSP

25. januar 2022

15:00 - 17:00

Interactio spletna platforma

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Evropska komisija vabi na webinar Kibernetska varnost! Prvi webinar z naslovom Kibernetska varnost bo potekal v torek, 25. januarja 2022, od 15.00 do 17.00 (po bruseljskem času).

Nedavna raziskava, ki jo je izvedla Agencija EU za kibernetsko varnost razkriva, da imajo kibernetsko-varnostni napadi za več kot 80 % MSP lahko resne negativne vplive na njihovo poslovanje v samo enem tednu. Za 57 % teh bi to lahko pomenilo celo stečaj ali zaprtje podjetja. Ker so podjetja zaradi COVD-19 vse bolj digitalizirana, se je kibernetska varnost pokazala za MSP kot eden večjih izzivov; izrazito se je pokazala potreba po večji zavesti o kibernetski varnosti in pripravljenosti na izzive s področja kibernetske varnosti.

Webinar Kibernetska varnost bo sestavljen iz dveh delov:

• Prvi del: Lucio Gonzalez Jimenez iz SGS Brightsight CyberLab

Kako lahko MSP prepoznajo kibernetske napade in spletne grožnje njihovemu podjetju, kako se zaščititi pred nevarnostmi spleta in poskrbeti, da so izdelki in storitve, ki jih prodajajo, varni.

• Drugi del: MSP v Evropski uniji in Združenih državah

Predstavniki držav bodo razpravljale o lastnih izkušnjah pri soočanju z izzivi kibernetske varnosti in rešitvah zanje. MSP-ju bodo imeli tudi priložnost podajanja priporočil predsednikom delovne skupine EU in ZDA, o ukrepih, potrebnih za večjo kibernetsko varnost.

Webinar bo potekal na platformi Interactio, ki ponuja možnost spremljanja dogodka v sedmih

Jezikih (angleščina, francoščina, nemščina, italijanščina, španščina, poljščina in romunščina). Na voljo je 750 mest, prijave bo organizator sprejemal po vrstnem redu prijav. Ob tem si bodo organizatorji prizadevali za ustrezno ravnovesje med prisotnimi MSP-ji iz EU in ZDA.

Registrirani udeleženci bodo prejeli povezavo do srečanja, po webinarju tudi neregistriranim omogočen dostop do posnetka predavanja (brez razprave).

PRIJAVA

Ob prijavi na webinar izpolnite tudi anketni list, kjer lahko izpostavite, kateri izzivi s področja digitalizacije so po vašem mnenju najbolj pomembni. Odgovore bodo organizatorji upoštevali pro nadaljnjem načrtovanju izobraževanj/predavanj.

Za dodatna vprašanja ali informacije: TTC-WG9@ec.europa.eu ali platforma Futurium.

99 Spletna Stran Industrija4 0 b 1 1536x836 Prejšnji prispevek

Robotika in Industrija 4.0 – Dvostranski on-line sestanki

Sdpb 26012022 Naslednji prispevek

Nizozemsko-slovenski poslovni primeri in priložnosti za zeleno rast in krožnega gospodarstva