26. januar 11:00 - 14:00

Kibernetska varnost in varovanje zasebnosti

26. januar 2021

11:00 - 14:00

Spletni dogodek

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Svet za razvoj SAZU izvaja serijo treh posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, s katero vzpodbujamo poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju, na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.
V veliko veselje nam je, da vas po odmevnem prvem posvetu, ki smo ga 12.01. namenili izobraževanju, povabimo k sodelovanju na drugem posvetu, ki ga posvečamo temi »Kibernetska varnost in varovanje zasebnosti«. Posvet bomo izvedli v digitalnem okolju MiTeam v torek, 26. januarja 2021, med 11:00 in 14:00 uro.


Dramatično hitra digitalna preobrazba, ki je spremenila naše življenje in jo dodatno pospešuje še pandemija Covid-19, potrebuje poglobljeno strokovno razpravo o pasteh in prednostih različnih pristopov pri uresničevanju ciljev Slovenije (in EU), da Slovenija s pospešenim razvojem digitalne družbe izkoristi vse svoje razvojne priložnosti in pri tem ostane uspešna, varna, socialna in povezana.

Poudarjamo nujno ambicijo digitalne suverenosti Evrope (in Slovenije), ki jo Evropska komisija izpostavlja kot strateško prednostno nalogo digitalizacije. S tem ščitimo evropske tehnološke rešitve, ki bi morale preprečiti nesprejemljiv odtok strateško pomembnih informacij z vitalnih področij delovanja ter zagotoviti večjo varnost posameznikov, podjetij in institucij ter družbe kot celote.

Prva virtualna konferenca, organizirana 12. januarja 2021 (z naslovom "Hibridno izobraževanje med in po pandemiji"), v kateri smo gostili številne zanimive govornike (tudi iz Evropske komisije in ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec), nam je dala velik nabor novih spoznanj o hibridnem izobraževanju na vseh ravneh izobraževalnih ustanov ter formalnega in neformalnega vseživljenskega izobraževanja v času pandemije (posvet »Hibridno izobraževanje v času pandemije in po njej« si lahko še vedno ogledate in sodelujete s svojimi predlogi pri pripravi zaključkov posveta s prijavo TUKAJ, samo ogled video posnetka posveta pa vam je na razpolago TUKAJ).

Drugi posvet posvečamo naslednji »veliki« temi, ki se dotika slehernega državljana – kibernetski varnosti in varovanju zasebnosti. Pripravili smo ga tako, da bomo osvetlili tako družbene kot sektorske tehnološke izzive in rešitve. Ponovno smo zagotovili vrhunske govorce, ohranjamo pa tudi možnost, da lahko sleherni udeleženec sodeluje v pogovorniku (chat-u) ali pa vstopi v videokonferenco in svoje poglede razloži vsem udeležencem.

PROGRAM


Um gradb Prejšnji prispevek

Umetna inteligenca v gradbeništvu

Hand touching tablet Naslednji prispevek

PRODUKTIVNOST IN DIGITALIZACIJA