25. maj 10:00 - 12:00

Ali se proizvodna podjetja zavedajo nevarnosti kibernetskih napadov za svoje poslovanje?

25. maj 2023

10:00 - 12:00

ZOOM platforma

Združenje za informatiko in telekomunikacije, IKT horizontalna mreža, in Zbornica elektronske in elektroindustrije pri GZS, ki je koordinator grozda Pametne tovarne v okviru SRIP TOP

https://www.gzs.si/Dogodki/25-05-2023/ali-se-proizvodna-podjetja-zavedajo-nevarnosti-kibernetskih-napadov-za-svoje-poslovanje
Tomaž Čebela, tomaz.cebela@gzs.si

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija so pogoste teme zagotavljanja konkurenčne prednosti številnih proizvodnih podjetjih. Skokovito naraščanje sistemov, povezanih v omrežja na eni strani, in starejši ranljivi sistemi na drugi strani predstavljajo tveganje kibernetski varnosti. Na tem spletnem dogodku boste izvedeli, kaj je ključno za dvig odpornosti na kibernetske grožnje in možnosti zagotavljanja ustreznih ukrepov za zmanjšanje posledic.

Seminar je namenjen direktorjem, manadžerjem in strokovnjakom v podjetjih ter vodjem projektov digitalizacije, ki želijo o kibernetski varnosti in standardih v industriji 4.0 izvedeti več.

Kraja tehničnih informacij, spremembe v tehničnih podatkih, motnje ali celo onemogočanje kontrolnih procesov proizvodnje se v zadnjih letih povečujejo in predstavljajo vedno večje tveganje za proizvodnja podjetja. Z razvojem digitalizacije in zmogljivostmi napadalcev je trend groženj v stalni rasti. Kibernetsko izsiljevanje je bilo v letu 2022 največkrat zabeleženo prav v proizvodnih organizacijah (Vir: Orange Security Navigator2023).

Z uporabo področnih standardov podjetja lahko obravnavajo kibernetsko varnost sistematično in celovito ter tako načrtovanje in izvajanje ukrepov kibernetske varnosti dvignejo na višjo raven. Z uporabo standardov in priporočil lahko bolje razumejo stanje ogroženosti in optimizirajo potrebne organizacijske in tehnične ukrepe. Na spletnem seminarju bodo strokovnjaki kibernetske varnosti predstavili kibernetske grožnje, področne standarde, ki omogočajo podjetjem racionalen pristop k zagotavljanju kibernetske varnosti, in najboljše praske obravnave groženj in celovitega pristopa k zagotavljanju kibernetske varnosti s praktičnimi primeri.

PROGRAM DOGODKA:


Prijava na dogodek

Banner scaleupgrade 4 Prejšnji prispevek

ScaleUPgrade konferenca: Connecting the Tech Community for a better future

Infosek 2023 Naslednji prispevek

Infosek networking in konferenca