26. avgust 09:00 - 16:00

FUTOURISM 5.0

26. avgust 2021

09:00 - 16:00

Digitalno središče Slovenije

Šmartinska 152, Hala 1

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Mednarodna konferenca s področja trajnostnega turizma, družbe 5.0 in tehnologij prihodnosti

Zasnova konference Futourism 5.0 je razdeljena v dva programska sklopa. Prvi obsega področje trajnostnega in digitalnega turizma, drugi pa področja razvoja turizma prihodnosti – skozi prizmo družbe 5.0 in uporabe naprednih tehnologij, s poudarkom na tehnologijah virtualne in obogatene resničnosti.

Cilj konference:

1. Ponuditi Evropski uniji (EU) in Sloveniji inovativne digitalne rešitve, s katerimi bi lahko pomagali pri razvoju novih turističnih konceptov, novih tehnoloških rešitev ter poslovnih modelov, aktualnih v času okrevanja po COVID19.

2. Povezati različne EU države in deležnike, k oblikovanju vsebin in tematik, z namenom čim širšega sodelovanja turističnih ponudnikov ter gospodarstva celotne EU, vključno z vključevanjem lokalnega prebivalstva in turistov.

Rdeča nit konference bo skozi paradigmo uporabe naprednih tehnologij usmerjena na digitalno, trajnostno in zeleno prihodnost, ki je kot eden od ključnih elementov predviden tudi v novi evropski perspektivi.

Velik poudarek na konferenci bomo namenili tudi segmentu digitalizacije kulturne dediščine ter razvoju kreativnega turizma z uporabo virtualne in obogatene resničnosti.
Konferenca bo zainteresiranim podjetjem omogoča tudi promocijo skozi stojnice in promocijske dogodke v digitalnem in virtualnem razstavišču, kjer se lahko predstavijo različnim obiskovalcem.

Konferenca se umešča v sklop predsedovanja Slovenije Svetu EU, in bo potekala v prostorih Digitalnega središča Slovenije – Hala 1, BTC City, Ljubljana. Hkrati pa umestitev konference predstavlja tudi idealno izhodišče za pogovor o priložnostih ter priprave vsebin za EXPO DUBAI 2020.

FUTOURISM 5.0

Na različnih panelih, delavnicah in okrogli mizi bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja pametnega turizma, družbe 5.0 in tehnologij prihodnosti iz Slovenije in EU.

Konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti, trendih in izzivih trajnostnega, zelenega in turizma prihodnosti,
  • predstavila projekte, stanje in povezala deležnike slovenskega turistično inovativnega ekosistema,
  • predstavila odmevnejše izobraževalne in tehnološke projekte na področju novih tehnologij, turizma in družbe 5.0 v Sloveniji,
  • odkrivala možnosti za razvoj kulturnega in kreativnega turizma z uporabo digitalizacije kulturne dediščine, možnosti uporabe virtualne in obogatene resničnosti, ter uporabe blockchain tehnologij v turizmu,
  • pokazala primere dobrih praks trajnostnega turizma, v povezavi z uporabo tehnologij prihodnosti v podjetništvu in industriji,
  • prikazala možnosti sodelovanja ter vzpostavitev stičnih točk za prenos tehnologij prihodnosti med Slovenijo in zainteresiranimi državami EU na področju turizma,
  • predstavila priložnosti za pridobitev podpore in vavčerjev za podjetja ter start-upe, ki delujejo na področju pametnega in digitalnega turizma, novih tehnologij ter družbe 5.0.

Vse dni konference bo v prostorih Digitalnega središča Slovenije potekala tudi predstavitev primerov dobrih praks uporabe tehnologij prihodnosti na področju turizma, v sklopu katerih bodo obiskovalci, skupaj s strokovnjaki, lahko seznanili z najnovejšimi trendi ter poskrbeli za testiranje in razvoj idej s področja turizma ter tehnologij virtualne in obogatene resničnosti.

Vse dodatne informacije o dogodku so na voljo na e–naslovu: ales.pevc@tp-lj.si.

31 Spletna Stran Vsi Smo Turizem b 1536x836 Prejšnji prispevek

”Vsi smo turizem”

29 Spletna Stran Digitalizacija In Varstvo Narave b 1 1536x836 Naslednji prispevek

Kako lahko digitalizacija prispeva k učinkovitejšem varstvu narave?