24. marec 15:00 - 19:00

Izobraževanje mentorjev na XR akademiji

24. marec 2023

15:00 - 19:00

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, SIC Izobraževanje odraslih in svetovanje

Tattenbachova ulica 2a, 3210 Slovenske Konjice

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

V okviru projekta Think XR bo v marcu in aprilu 2023 potekalo brezplačno izobraževanje za učitelje in mentorje s področja XR tehnologij. Cilj izobraževanja je izobraziti bodoče mentorje in strokovnjake, ki bodo usposobljeni za prenos znanja ter samostojno delo na področju razvoja projektov obogatene in navidezne resničnosti, 3D oblikovanja, video iger, oblikovanja digitalnih dvojčkov, Metaversa in uporabe XR tehnologij.


Program bo obsegal sledeče učne sklope:

- Predstavitev XR tehnologij

- Blender

- Unity razvoj projektov v obogateni resničnosti

- Unity razvoj projektov v navidezni resničnosti

- Uporabniška izkušnja (UX) in design thinking


Udeleženci, ki bodo tečaj uspešno opravili, se bodo lahko vključili v mrežo XR mentorjev, ki bodo v sklopu projekta Think XR izvajali usposabljanje dijakov, študentov ter zainteresiranih posameznikov za pridobitev znanj iz navedenih področij.

Izobraževanje je za udeleženke in udeležence brezplačno, saj je financirano iz projekta Think XR. Število udeleženk in udeležencev je omejeno, zato vam priporočamo, da si čim prej zagotovite mesto na izobraževanju. Izobraževanje v obsegu 100 ur, bo potekalo v strnjeni obliki predvidoma več zaporednih koncev tedna. Delno bo potekalo v angleškem jeziku. Program bodo vodili izkušeni predavatelji in strokovnjaki.


Lokacija izvedbe:

- Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, SIC Izobraževanje odraslih in svetovanje, Tattenbachova ulica 2a, 3210 Slovenske Konjice – pričetek 24. 3. 2023 (izobraževanje bo potekalo ob četrtkih in petkih popoldan ter ob sobotah).

- Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (XR lab - Stavba C), Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (Termin pričetka bo znan naknadno, predvidoma v aprilu. Udeleženci, ki jim lokacija ni ključnega pomena, se lahko vključijo na izobraževanje v Slovenske Konjice, kjer je termin že potrjen).

Prijave na izobraževanje sprejemajo do 20. 3. 2023 oz. do zasedbe mest.

Prijava na izobraževanje

Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 702.596 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.
Partnerji v izvedbi projekta: Šolski center Slovenske Konjice-Zreče; Tehnološki park Ljubljana; Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko; Univerza na Primorskem; Hashnet d.o.o.; Unior Kovaška industrija d.d.; Norwegian University of Science and Technology

Prijava na dogodek

Zajeta slikakk Prejšnji prispevek

Konferenca Digital Health 2023

Zenske v KV Naslednji prispevek

Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi