21. januar 10:00 - 14:00

10. jubilejna Interact konferenca

21. januar 2023

10:00 - 14:00

Bled Rose hotel

Cesta svobode 8, 4260 Bled

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

20. in 21. januarja bo v Bled Rose hotelu potekala 10. jubilejna Interact konferenca, ki je posvečena mladim, njihovim dosežkom, podjetništvu, novim tehnologijam in poklicem, javnemu nastopanju in znanju o financah.

Interact konferenca že deseto leto zapored združuje več kot 100 mladih od 12. do 18. leta starosti iz Slovenije in Severne Makedonije, ki so bodisi člani katerega od interact klubov bodisi osnovnošolci ali srednješolci, ki se želijo družiti in slišati nekaj novega.

Konferenco bo slavnostno otvorila glavna organizatorka in pooblaščenka guvernerja za Interact Distrikta 1912, Snežana Šuput Gulin. Nato bodo Interact klubi iz Slovenije in Severne Makedonjie prestavili projekte, ki so jih izvedli v letu 2022, sledila bo okrogla miza ter izmenjava izkušenj in primerov dobre prakse z nekdanjimi predsedniki Interact klubov.

Mladi so aktivno sodelovali tudi pri rotarijskem projektu GlassyClassy, ki se osredotoča na opuščanje plastike za enkratno uporabo, zato bodo udeleženci izvedeli vse o preteklih akcijah, vezanih na projekt, in načrtih za prihodnost. Poleg tega bodo izvedeli tudi, katerih mednarodnih taborov se lahko udeležijo v organizaciji Rotary International in kakšni so pogoji za udeležbo.

Sledile bodo delavnice za »razbijanje ledu«, ki bodo mlade zbližale in povezale, saj je namen konference tudi, da se stkejo nova prijateljstva.

V nedeljo bosta imela pozdravna govora guvernerja distrikta 1912, Slovenije in Severne Makedonije, za 2022/2023, Rade Hristovski in primus distrikta 1912 za Slovenijo, Dušan Peterkovič.

Prvo nedeljsko predavanje bo posvečeno umetni inteligenci, raziskovalnemu delu in podjetništvu govornice Maja Škrjanc, ki deluje v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Štefan in hkrati vodi različne projekte z različnih poslovnih področji ter se preizkušala tudi v podjetniških vodah.

Sledilo bo predavanje Ane Pejić, vodje projektov v Digitalnem inovacijskem središču Slovenije, ki bo predstavila poklice sedanjosti in prihodnosti ter odkrila, katere kadre in veščine bomo najbolj potrebovali v Sloveniji in tudi Evropi v naslednjem desetletju.

Radko Luzar, rotarijec in direktor izjemno hitro rastočega in uspešnega podjetja L- Tek, bo v pogovoru z mladimi udeleženci konference razkril svojo poklicno pot in podjetniške izkušnje.

Udeleženci Interact konference se bodo tudi učili javnega nastopanja z voditeljem in rotarjicem Boštjanom Romihom ter spoznavali finančne trge in osnove investiranja s predstavnico podjetja Valores, Iris Addaline.

Ker je tudi letos na konferenci skoraj polovica udeležencev iz Severne Makedonije, bo konferenca potekala v angleškem jeziku.

DIGI vabilo 1200x628 2 Prejšnji prispevek

EDIH DIGI-SI Community Days: Otvoritev evropskega stičišča za digitalno preobrazbo Slovenije

Business team Naslednji prispevek

Webinar: Aktualni razpisi za spodbujanje digitalizacije v letu 2023