14. december 10:00 - 14:00

Demistifikacija tehnologije blockchain pri poslovanju

14. december 2023

10:00 - 14:00

MS Teams

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Tudi na drugem strokovno-izobraževalnem seminarju Demistifikacija tehnologije blockchain (tehnologija veriženja blokov) bo z nami izvrsten predavatelj, vodja DIH UM in EDIH DIGI-SI, izr. prof. dr. Muhamed Turkanović, ki ima več kot 10 let izkušenj v industriji na mednarodni ravni kot razvijalec, vodja tehničnega razvoja, tehnični direktor in lastnik IT podjetij, od leta 2017 pa je redno zaposlen na Univerzi v Mariboru, kjer poučuje predmete, povezane s podatkovno tehnologijo in informacijsko varnostjo. Dr. Turkanović je tudi ustanovitelj in vodja Blockchain Lab:UM v okviru Inštituta za informatiko, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru.

Udeleženci bodo spoznali možnosti uporabe tehnologije blockchain in prednosti njene implementacije v svoje poslovanje, zlasti za nadgradnjo in optimizacijo poslovanja.

Cilji seminarja:

 • predstaviti osnovne koncepte tehnologije veriženja blokov (npr. porazdeljene podatkovne hrambe, decentralizirana omrežja, pametne pogodbe itn.),
 • predstaviti podporna ogrodja, orodja in tehnike,
 • predstaviti sorodne koncepte (npr. NFT, Web3),
 • predstaviti primere uporabe in dobre prakse uporabe tehnologije kot podpore pri poslovanju, zlasti s fokusom na turizem, agroživilstvo, zdravstvo in proizvodnjo.


Registracija na seminar

Z registracijo na dogodek soglašate, da ste seznanjeni z dejstvom, da se storitev izvaja v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo. Pri tem se zavedate, da je storitev plačljiva in po ceniku DIGI-SI stane:

 • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
 • za mala podjetja: 50,00 € + DDV
 • za srednje velika podjetja: 100,00 € + DDV
 • za javno upravo: 0,00 € + DDV
 • za velika podjetja: 330 € + DDV

Postopek registracije:

 1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
 2. izberite tip vaše organizacije;
 3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katerekoli storitve morate biti prijavljeni. V primeru da še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bomo vsem prijavljenim poslali pred njegovo izvedbo.

Medgeneracijski dan Prejšnji prispevek

2. SIMBIOZIN MEDGENERACIJSKI DAN – Utripi srca: Zdravi smo tudi digitalno

Green Pulse cropped Naslednji prispevek

GreenPulse 5.0 – Odkrivamo digitalne rešitve za zeleno prihodnost