24. januar 00:00 - 00:00

Dan najboljše prakse – Medpanožna aplikativnost v središču tehnoloških priložnosti

24. januar 2024

00:00 - 00:00

Gospodarska zbornica Slovenije

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana

Zbornica elektroindustrije s podporo partnerjev ESA (European Space Agency), slovenska Vesoljska pisarna MGTŠ, Center Noordung, EEN (Enterprise Europe Network) in DIH Slovenije.

https://dan-najboljse-prakse.gzs.si/
Mitja Virant E: mitja.virant@gzs.si

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Tradicionalna strokovna konferenca Dan najboljše prakse bo v organizaciji Zbornice elektroindustrije že 12. leto zapored potekala na Gospodarski zbornici Slovenije in pod žaromete ponovno postavila izmenjavo dobrih praks. V sredo, 24. januarja 2024, boste lahko prisluhnili domačim in mednarodnim govorcem, ki bodo v okviru letošnje teme »Medpanožna aplikativnost v središču tehnoloških priložnosti« brez dvoma navdihnili vse udeležence.

Konferenca je namenjena strokovnjakom, odločevalcem iz podjetij in vsem, ki ste vpeti v procese nenehnega izboljševanja na področju proizvodnje, razvoja in iskanja novih tehnoloških rešitev.

Inspiracijo letošnje konference je uporabnost vesoljskih tehnologij na Zemlji, kjer smo lahko priča izvirnim prenosom tehnoloških procesov, storitev ali produktov iz ene panoge v drugo. Večnamenska in medpanožna uporaba tehnologij ali procesov lahko nastopa kot glavni vzvod sodelovanja med podjetji, kar omogoča inovativen razvoj izven okvirov. Nišne rešitve iz sektorjev, kot je na primer vesoljski, so lahko odgovor na povsem »zemeljska« vprašanja podjetij v elektroindustriji in drugih panogah.

Na letošnji konferenci se pustite presenetiti predstavitvam več primerov dobrih praks, ki medpanožno aplikacijo tehnologij aktivno uporabljajo in s tem izkoriščajo sinergijo za napredek.

Celosten program bo vseboval predavanja s poudarkom na grajenju tehnoloških mostov in vzpodbudil razpravo z okroglo mizo na temo raziskovanja priložnosti za aplikacije tehnologij onkraj meja sektorjev. Razmišljanje o večnamenski uporabnosti tehnologij podjetjem navsezadnje prinese priložnosti povečanega sodelovanja med panogami in sektorji ter hkrati omogoča bolj ekonomično poslovanje z vsemi razpoložljivimi viri.

Prijava na dogodek

Demistifying CS 18 1 24 Prejšnji prispevek

Demistifikacija (ne)varnosti uporabnika na spletu

Slo info dan EU sklada inovacije Naslednji prispevek

Slovenski info dan EU Sklada za inovacije