25. november 09:30 - 15:00

4. Odprti forum Slovenske digitalne koalicije: “Nova digitalna zgodba Slovenije v digitalni Evropi”

25. november 2021

09:30 - 15:00

DIH SLOVENIJA

DVORANA 1, Ulica Gledališča BTC 6 – Sever, 1000 Ljubljana

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

V obdobju po razglašeni covid pandemiji se je v Sloveniji izkazalo, da je digitalizacija eden ključnih stebrov napredka naše države. Soočili smo se številnimi izzivi: s pridobivanjem kvalificiranih digitalnih potrdil, uporabo aplikacij in portalov, z vročanjem elektronskih dokumentov in z dolgotrajnim delom ter šolo od doma.

Zato ni naključje, da je bil v letu 2021 ustanovljen Strateški svet za digitalizacijo, julija 2021 pa je vlada imenovala ministra za digitalno preobrazbo, Marka Borisa Andrijaniča, ki vodi Službo vlade za digitalno preobrazbo.

Leto 2021 je za Slovenijo še posebej pomembno, saj v drugi polovici Slovenija predseduje Svetu Evropske Unije. V času predsedovanja se ukvarja s sprejemanjem mnogih regulativ, uredb in direktiv, na področju evropskega enotnega digitalnega trga, ki se dotikajo digitalnih storitev, delovanja digitalnega trga, e-zasebnosti, umetne inteligence, roaminga…

Slovenska digitalna koalicija je namenjena usklajevanju digitalnega preoblikovanja Slovenije po sprejetih strateških dokumentih Digitalna Slovenija 2020 v sodelovanju z deležniki iz gospodarstva, raziskovalno-razvojnega sektorja, civilne družbe in javnega sektorja. Ustanovljena je bila leta 2016 na vrhu slovenskega gospodarstva posvečenega digitalizaciji.

Slovenska digitalna koalicija (SDK) je eden ključnih deležnikov, ki si prizadeva izboljšati uvrstitev Slovenije na lestvici DESI indeksa (16. mesto v letu 2020). SDK je tudi del evropskega projekta “Skills and Jobs coalition”, ki skrbi za izboljšanje okolja za pridobivanje digitalnih kompetenc.

Odprti forum Slovenske digitalne koalicije je namenjen odprti izmenjavi mnenj, izkušenj in izhodišč vseh deležnikov družbe za načrtovanje nadaljnje digitalizacije, letos ga organiziramo že četrtič.

Na dogodku bodo spregovorili predstavniki Vlade RS in Evropske komisije ter deležniki Slovenske digitalne koalicije. Posebna pozornost bo posvečena pridobivanju digitalnih kompetenc in usklajevanju in sprejemanju regulatornih uredb ter direktiv na ravni Evropske unije.

Banner dogodek Gravitacija Live 1 Prejšnji prispevek

Gravitacija LIVE! #5

87 Spletna Stran Digi SI b 1536x836 Naslednji prispevek

DIGI-SI COMMUNITY DAYS – Priložnosti za podjetja na področju digitalizacije