Novice

Podpora start-up-om prek nove pobude »Digital Innovation and Scale-up initiative« za Srednjo, Vzhodno in Jugovzhodno Evropo

Od 3. julij, 2019 Ni komentarjev

Danes so evropski deležniki v okviru Digitalne skupščine v Bukarešti napovedali pričetek nove spodbude za start-up podjetja po imenu Digital Innovation and Scale-up initiative (DISC). Evropska komisija, Evropska investicijska banka, Evropski investicijski sklad, Evropska banka za obnovo in razvoj, Svetovna banka in Mednarodna finančna korporacija so oblikovali skupno sodelovanje za podporo strateških digitalnih inovacij in naprednih tehnologij prihodnosti, ki zahtevajo precej dolgoročnega kapitala in so po svoji naravi tvegane.

Pobuda DISC bo še posebej fokusirana na zagonska podjetja v začetni fazi in v fazi rasti ter na mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki delujejo na področju naprednih tehnologij v Srednji, Vzhodni in Jugovzhodni Evropi (CESEE regija), med drugimi je tudi Slovenija upravičena do sodelovanja pri pobudi.

DISC bo krepil investicije, okrepil tehnično pomoč ter spodbujal okolje rasti za digitalne inovacije in digitalne start-up-e v CESEE regiji.

 

Več informacij tukaj

 

Video panelne razprave na Digitalni skupščini: https://www.pscp.tv/DigitalAgendaEU/1OdJrvgOOEXJX

Prispevki o novi pobudi: Telecom Paper in Europeansting.