Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Delavnica: Izvajanje penetracijskega testiranja

3. julija ob 9:00 - 12:00

Podjetja razvijajo raznovrstne spletne in mobilne aplikacije, ki so s svetovnim spletom dostopne vsem. Z njihovo izpostavljenostjo se poveča tudi možnost odtekanja podatkov. Posledice kibernetskega napada so lahko upad ugleda in zaupanja poslovnih partnerjev ter finančna škoda. Informacijska varnost ni samoumeven pojem, temveč je zanjo potrebno skrbeti. Izvesti je potrebno določene varnostne ukrepe, katerih učinkovitost in delovanje pa je potrebno preveriti.

3.7. 2020 od 9.00 do 12.00, dvorana C, GZS

 

Kaj boste na dogodku spoznali?

Udeleženci izobraževanja bodo spoznali kaj sploh je vdorni test spletne ali mobilne aplikacije, kdaj ga je smiselno načrtovati, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da se lahko testiranje izvaja in kaj podjetja s tem testom pridobijo. Dotaknili se bomo področij v spletni ali mobilni aplikaciji, ki jih je smiselno preveriti in zahtevati izvedbo testiranja pri takšnih pregledih. Prav tako bomo govorili tudi o tem, kaj narediti, ko se vdorni test zaključi in kako poskrbeti, da se odkrite pomanjkljivosti odpravijo.

Govorili bomo tudi o tipičnih ranljivostih spletnih in mobilnih aplikacij, ki se kljub standardom (npr. OWASP TOP 10) in dobrim praksam razvoja še vedno pojavljajo. Spregovorili bomo tudi o osnovnih tehničnih in netehničnih ukrepih za povečanje kibernetske varnosti, ki ne zahtevajo visokega finančnega vložka in katerih namen je zaščita pred vdori.

V drugem delu si bomo pogledali oblike podpore, ki jih podjetjem omogoča DIH Slovenija. Predstavili bomo obvezne elemente poročila o penetracijskem testu in kaj lahko podjetja od izvajalcev penetracijskega testa pričakujejo.

Komu je delavnica namenjena?

Izobraževanje o izvajanju penetracijskega testiranja je namenjeno odločevalcem v majhnih in srednje velikih podjetjih, ki želijo odkriti in odpraviti napake v lastni namizni, spletni ali mobilni aplikaciji in/ali razmišljajo o uporabi vavčerjev za kibernetsko varnost. Rezultati vam bodo pomagali, da bo vaša aplikacija še bolj varna in da se odkrijejo potencialne ranljive točke v sami aplikaciji ali njenih zalednih sistemih.

 

Več o dogodku in prijave

 

Delavnico soorganiziramo IKT horizontalna mreža, Združenje za informatiko in telekomunikacije in DIH Slovenija.

Podrobnosti

Datum:
3. julija
Čas:
9:00 - 12:00
Spletna stran:
https://www.gzs.si/Dogodki/3-07-2020/delavnica---izvajanje-penetracijskega-testiranja

Organizator

IKT horizontalna mreža, Združenje za informatiko in telekomunikacije in DIH Slovenija

Prizorišče

Gospodarska zbornica Slovenije
Dimičeva 13
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map