09. september 09:30 - 16:00

ZNANSTVENA ODLIČNOST NA PODROČJU UMETNE INTELIGENCE

09. september 2021

09:30 - 16:00

Digitalno središče Slovenije

DVORANA 1, Ulica Gledališča BTC 6 – Sever, 1000 Ljubljana

O dogodku in prijave

Prijava na dogodek

Raziskovanje na področju umetne inteligence v Sloveniji je v porastu že več kot 30 let. V zadnjih letih so se tudi v Sloveniji okrepili raziskovalni odseki in laboratoriji, ki so omogočili, da so Slovenijo prepoznali kot eno izmed najuspešnejših in inovativnih držav na področju umetne inteligence v svetovnem merilu. Potrditev kakovosti in odličnosti na področju umetne inteligence je prepoznala tudi mednarodna organizacija UNESCO, ki je v Sloveniji ustanovila prvi Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco (International Research Centre On Artifficial Intelligence IRCAI) v Ljubljani.

Številne raziskovalne dejavnosti in aktivnosti potekajo na univerzah, Inštitutu Jožef Stefan in mnogih drugi institucijah, ki uspešno prenašajo raziskovalne dosežke v prakso, tako na gospodarskem kot družbenem področju.

Dogodek je prvenstveno namenjen predstavitvi inovativnih in tehnološko naprednih znanstvenih dosežkov na področju umetne inteligence. Na okrogli mizi se bodo sogovorniki osredotočili na izzive in priložnosti za dodatne spodbude na raziskovalnem področju v naslednjih letih, predvsem z namenom napredovanja na področju znanstvene odličnosti.

Ne zamudite enkratne priložnosti za spoznavanje najboljših praks in rešitev s področja umetne inteligence v Sloveniji.

34 Spletna Stran Sesti Festival Resitev b 1536x836 Prejšnji prispevek

6. FESTIVAL REŠITEV

48 Spletna Stran Uvod V Spletno Prodajo b 1536x836 Naslednji prispevek

UVOD V SPLETNO PRODAJO IN ŠIRITEV V TUJINO