18. oktober 10:00 - 13:30

Priložnosti in specifike Upravljanja s sistemi umetne inteligence na temo slike, video in zvok

18. oktober 2021

10:00 - 13:30

DIH SLOVENIJA

DVORANA 1, Ulica Gledališča BTC 6 – Sever, 1000 Ljubljana

O dogodku in prijave

Prijava na dogodek

Tematski dogodki Upravljanje s sistemi umetne inteligence potekajo v sklopu aktivnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Vabljeni na naslednji dogodek v seriji Upravljanje s sistemi umetne inteligence:

Priložnosti in specifike upravljanja s sistemi umetne inteligence na temo slike, videa in zvoka

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, v ponedeljek, 20. septembra 2021, od 10.00 do 13.30, v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi.

Tehnologija umetne inteligence je v zadnjih letih postala zrela, široko dostopna, vključena v različne poslovne in družbene procese in celo v naša zasebna življenja. Ob tem umetna inteligenca za večino ljudi predstavlja skrivnost ter posledično ustvarja določeno nelagodje in strahove. Posledice uporabe umetne inteligence sprožajo tudi različne poglede deležnikov in raziskovalcev ter s tem številna etična vprašanja. Odgovor in rešitev za vzpostavitev zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence je v ustrezni regulativi in opredeljenih etičnih smernicah.

Človeški nadzor, varnost, zasebnost, preglednost, transparentnost, raznolikost, nediskriminacija, pravičnost, okoljska in družbena blaginja, odgovornost – le nekaj pojmov, ki bi morali biti ključni za koncept zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence. Nova doba umetne inteligence nam torej narekuje varno in zaupanja vredno uporabo, ki mora biti opredeljena z ustreznimi smernicami in ustrezno regulirana.

Stališča, razumevanja in poglede, izoblikovane skozi serijo dogodkov, bomo strnili v smernice, ki bodo osnova za zaupanja vredno uporabo umetne inteligence.

Potreben je PCT pogoj.

70 Spletna Stran Digitalna Razstava b 1536x836 3 Prejšnji prispevek

“Digitalna razstava – Varnost” – IZMENJAVA POGLEDOV NA STRATEŠKE USMERITVE PODROČJA JAVNE VARNOSTI V SLOVENIJI

69 Spletna Stran Priloznosti5 Gomrezja b 1536x836 Naslednji prispevek

Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike