06. julij 10:00 - 13:30

PAMETNE SKUPNOSTI: Kako jih umetna inteligenca naredi pametnejše?

06. julij 2021

10:00 - 13:30

Hibridni dogodek - v fizičnem in virtualnem Digitalnem središču Slovenije

Šmartinska 154, BTC City Ljubljana, Hala 1

O dogodku in prijave

Prijava na dogodek

Tematski dogodki Upravljanje s sistemi umetne inteligence potekajo v sklopu aktivnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU. Sklop dogodkov se bo zaključil v mesecu septembru v Digitalnem središču Slovenije in bo v celoti namenjen tematikam, povezanim z umetno inteligenco.

Vabljeni na naslednji dogodek v seriji Pametne skupnosti: Kako jih umetna inteligenca naredi pametnejše?

Dogodek bo potekal v hibridni obliki, v torek, 6. julija 2021, od 10.00 do 13.30, v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v Digitalnem središču Slovenije Tehnologija za ljudi.

Na dogodku bodo ugledni strokovnjaki s pravnega, poslovnega, tehničnega, raziskovalnega, regulativnega in etičnega vidika predstavili svoja stališča, razumevanje ključnih vprašanj in odprli razpravo o pomembnem vprašanju, kako bodo pametna mesta drugačna zaradi umetne inteligence v prihodnje? Kako se bomo spopadali z občutljivi podatki, ki jih bo umetna inteligenca zbirala v skupnostih? Ali bodo skupnosti zaradi tega kaj pametnejše? Na ta in podobna vprašanja bomo skušali odgovori prav na dogodku.

Tehnologija umetne inteligence je v zadnjih letih postala zrela, široko dostopna, vključena v različne poslovne in družbene procese in celo v naša zasebna življenja. Ob tem pa umetna inteligenca za večino ljudi predstavlja skrivnost ter posledično ustvarja določeno nelagodje in strahove. Posledice uporabe umetne inteligence sprožajo tudi različne poglede deležnikov in raziskovalcev ter s tem številna etična vprašanja. Odgovor in rešitev za vzpostavitev zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence je v ustrezni regulativi in opredeljenih etičnih smernicah.

Človeški nadzor, varnost, zasebnost, preglednost, transparentnost, raznolikost, nediskriminacija, pravičnost, okoljska in družbena blaginja, odgovornost – le nekaj pojmov, ki bi morali biti ključni za koncept zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence. Nova doba umetne inteligence nam torej narekuje varno in zaupanja vredno uporabo, ki mora biti opredeljena z ustreznimi smernicami in ustrezno regulirana.

Stališča, razumevanja in poglede, izoblikovane skozi serijo dogodkov, bomo strnili v smernice, ki bodo osnova za zaupanja vredno uporabo umetne inteligence.

PODROBNOSTI IN PRIJAVA

Banner 1 festival rešitev Prejšnji prispevek

1. Festival rešitev

Banner Pametne skupnosti in digitalna ekonomija Naslednji prispevek

Pametne skupnosti in digitalna ekonomija